Oude kaarten Amerika kopen

De nieuwe wereld in oude cartografie

In onze collectie vindt u oude kaarten van Amerika, in vroeger tijden de 'Nieuwe Wereld' genoemd. Het werd door Christoffel Columbus 'ontdekt,' maar Amerigo Vespucci zag in dat het niet ging om een deel van Azië, maar om een nieuw continent. Het waren o.a. de kaartmakers Gerard Mercator en Martin Waldseemüller die in hun kaarten verwezen naar het gebied als 'land van Amerigo,' en zo werd Amerika de gangbare term voor het nieuwe continent. Een prachtig voorbeeld van hoe oude cartografie een impact maakt op verleden, heden én toekomst. 

Oude, antieke kaarten Amerika

Als u op zoek bent naar oude, antieke kaarten van Amerika bent u bij Dat Narrenschip aan het juiste adres. Wij hebben een mooie collectie oude kaarten van Amerika op onze webshop, die u eenvoudig en voor een scherpe prijs kunt bestellen. Snelle verzending en stevige verpakking zijn gegarandeerd, zodat uw order snel en in perfecte staat wordt afgeleverd. Ruim 850 tevreden klanten gingen u voor.
Wij hebben enkel authentieke stukken in ons assortiment die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Ons lidmaatschap bij de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en International League of Antiquarian Booksellers bekrachtigt dit.

Zeldzame stukken

Van de Nieuwe Wereld zijn veel minder kaarten, aanzichten en plattegronden gemaakt dan van bijvoorbeeld Europa. Oude kaarten van Amerika zijn dan ook behoorlijk zeldzaam, gewild en daardoor kostbaar. Wilt u een oude kaart van Amerika eerst fysiek bekijken voor u een beslissing maakt? Kom dan naar onze winkel in Middelburg (zie website voor openingstijden). Ook kunt u op afspraak een oude kaart van Amerika bekijken of afhalen in 's-Hertogenbosch. Mail naar mail@datnarrenschip.nl of bel naar 06 2814 6967 voor de mogelijkheden.

 

document.addEventListener('contextmenu', function(e) { e.preventDefault(); alert('Right-click is disabled on this site.'); });