Antieke wereldkaart - oude wereldkaart

  • Gespecialiseerd in de aan- en verkoop van oude prenten, (land)kaarten en topografische boeken
  • Met een antieke wereldkaart haalt u echt iets unieks in huis, een ware eyecatcher
  • Wij hebben één van de grootste collecties kaarten en prenten van Nederland
  • Wij garanderen de authenticiteit van alles wat wij aanbieden
  • Lidmaatschap van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en van de International League of Antiquarian Booksellers

Wilt u een bijzonder afstudeercadeau voor uw (klein)zoon of (klein)dochter of bent u als verzamelaar op zoek naar een antieke wereldkaart? Neem dan eens een kijkje in de uitgebreide catalogus van antiquariaat Dat Narrenschip. Van een oude wereldkaart tot een topografisch boek: wij garanderen de authenticiteit van alle items die we aanbieden. Het zijn allemaal originele gravures, etsen, litho's en boeken.

Antieke wereldkaart - oude wereldkaart: verschillende projecties

Wist u dat de oudste, gedrukte wereldkaart stamt uit 1477? Deze oude wereldkaart was een kaart die nog niet helemaal klopte met de werkelijkheid. In het midden van de 16e eeuw werd de driehoeksmeting uitgevonden. Met als resultaat de moderne cartografie. Kaarten die accurater werden, die beter klopten.

Een antieke wereldkaart is bij ons verkrijgbaar in verschillende projecties. Enerzijds is er de mercator projectie, waarbij de wereld is afgebeeld als een plat vlak. Anderzijds hebben we de bekende projectie waarbij de wereld is afgebeeld in twee hemisferen. Het mooie aan een antieke wereldkaart in deze projectie in twee halfronden is dat het decoratieve aspect beter tot haar recht komt. Deze wereldkaarten zijn vaak mooi versierd met prachtige cartouches.

Een uniek, mooi en waardevast artikel

Een antieke wereldkaart is door de mooie decoraties en versieringen erg goed toe te passen in uw interieur. Met een oude wereldkaart weet u zeker dat u iets unieks in huis haalt. Het is niet alleen een uniek en een mooi artikel, maar daarnaast ook nog eens waardevast. Het gaat de rest van uw leven mee en kan zelfs nog in waarde stijgen.

Benieuwd naar onze antieke wereldkaarten? Bekijk dan onze catalogus, kom tijdens openingstijden naar onze winkel in Middelburg of maak een afspraak om een stuk te bekijken in 's-Hertogenbosch.

Informatiepagina's

document.addEventListener('contextmenu', function(e) { e.preventDefault(); alert('Right-click is disabled on this site.'); });