Historische prenten en kaarten kopen

Wilt u historische prenten of historische kaarten kopen? Dan bent u bij antiquariaat Dat Narrenschip aan het juiste adres. Wij hebben een prachtige, unieke collectie historische kaarten en prenten. Waaronder de bekende Kuijperkaartjes. Erg leuk voor de echte verzamelaars, als geschenk voor een bedrijf of als afstudeercadeau. Een cadeau waarmee u zeker een blijvende indruk achterlaat bij de ontvanger.

Verschil tussen historische kaarten en historische prenten

De termen historische kaart en historische prent worden regelmatig door elkaar gebruikt. Maar er zit wel degelijk verschil tussen beide. De historische kaart heeft als enige functie een plattegrond van de wereld, een land of de stad. Bij een historische kaart werd meetkunde toegepast, een kaart had een wetenschappelijk karakter. In de 18e en 19e eeuw werden deze historische kaarten heel nauwkeurig en steeds accurater. Van de verschillende eeuwen kunt u historische kaarten bij ons kopen.

Historische prenten daarentegen zijn afbeeldingen van bijvoorbeeld een stads- of een dorpsgezicht. Er wordt een tafereel afgebeeld. In de historische prent werd met het perspectief gespeeld. Waar bij een historische kaart sommige belangrijke gebouwen niet in één en hetzelfde beeld gevangen konden worden, was dit bij een prent wel mogelijk.

Historische kaarten kopen? Plaats uw bestelling via onze webshop

Heeft u de gewenste historische prenten en historische kaarten die u graag wilt kopen gevonden? Dan kunt u uw bestelling plaatsen via onze webshop. Maar natuurlijk bent u tijdens openingstijden ook van harte welkom in onze winkel in Middelburg om u nader te oriënteren.

Informatiepagina's

document.addEventListener('contextmenu', function(e) { e.preventDefault(); alert('Right-click is disabled on this site.'); });