Historische topografische kaarten en landkaarten

  • Historische topografische kaarten geven een prachtig beeld van het verleden
  • Daterend van de 16e tot de 19e eeuw
  • Historische landkaarten van de wereld, Nederland en diverse steden
  • Wij garanderen authentieke en originele historische stukken
  • Een kostbaar en waardevast bezit

Door de eeuwen heen hebben cartografen diverse en uiteenlopende voorstellingen van de wereld, verschillende landen en steden gemaakt. Historische topografische kaarten geven het beeld weer dat de mensheid toentertijd had. Het hoogtepunt zijn de 16e en 17e-eeuwse historische landkaarten. Prachtige historische kaarten zijn niet alleen informatiedragers, maar kunstwerken tegelijkertijd. Afgewerkt met prachtige details en decoratieve elementen.

Authentieke historische landkaarten en topografische kaarten

Wanneer u kiest voor één of meerdere historische topografische kaarten van Dat Narrenschip, bent u verzekerd van een authentiek en origineel item. Alle items zijn originele gravures, etsen, litho’s en boeken. Vervaardigd in of omtrent het opgegeven jaar. Wij bieden dus geen reproducties aan. Ons lidmaatschap van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en van de International League of Antiquarian Booksellers bekrachtigt dit. Bovendien waarborgen wij deze garantie door op verzoek röntgenfoto’s te verstrekken bij kostbare objecten zoals historische landkaarten.

Een reis door de verschillende technieken

Vroeger werden voor het drukken van landkaarten verschillende technieken gebruikt. Voor 1820 was dit de kopergravure, een oude diepdruktechniek die erg bewerkelijk was. Na 1820 werd het de lithografie. Een steendruk die veel grotere oplages mogelijk maakt. In de 19e eeuw kwamen daarnaast de staalgravure en de houtgravure op. Allemaal technieken die stuk voor stuk hun eigen karakteristieke eigenschappen laten zien bij de historische landkaarten en topografische kaarten.

Benieuwd naar onze uitgebreide collectie historische landkaarten en prenten? Neem dan vrijblijvend contact op of kom tijdens openingstijden langs in onze winkel in Middelburg.

Informatiepagina's

document.addEventListener('contextmenu', function(e) { e.preventDefault(); alert('Right-click is disabled on this site.'); });