Oude stedenprenten

  • Gespecialiseerd in de aan- en verkoop van oude prenten, (land)kaarten en topografische boeken
  • Met een oude kaart haalt u echt iets unieks in huis, een ware eyecatcher
  • Wij hebben één van de grootste collecties kaarten en prenten van Nederland
  • Wij garanderen de authenticiteit van alles wat wij aanbieden

Oude steden prenten doen het niet alleen goed bij verzamelaars, maar ook als geschenk voor een bedrijf of als afstudeercadeau. Bij klassieke studies zoals rechten is het niet zelden een traditie geworden om degene die afstudeert een prent van de betreffende studiestad zoals Amsterdam, Rotterdam of Leiden, cadeau te doen. Bent u op zoek naar een mooie oude prent? Neem dan zeker een kijkje bij onze oude stedenprenten op onze webshop.

Oude prenten van Rotterdam

Havenstad Rotterdam. Een stad die vanaf de 16e eeuw veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Ontwikkelingen die prachtig weergegeven worden op de oude prenten van Rotterdam. Prenten vanaf de 16e tot de 19e eeuw. Alle oude stedenprenten die wij aankopen en verkopen zijn authentiek en origineel, gemaakt en uitgegeven in of omtrent het aangegeven jaartal.

Oude stedenprenten: de originele Kuyperkaartjes

Wij van Antiquariaat Dat Narrenschip hebben een uitgebreide collectie oude stedenprenten en oude prenten van Rotterdam. Waaronder ook de populaire Kuyperkaartjes. Kuyperkaartjes zijn vernoemd naar de 19e-eeuwse kaartmaker Jacob Kuyper. Deze kaartjes zijn afkomstig uit de ‘Gemeente-Atlas van Nederland’ die tussen 1865 en 1869 uitgebracht werd. De atlas bevat circa 2000 kaartjes. Soms geheel gekleurd, maar oorspronkelijk werden ze in handgeschilderde grenskleuring uitgebracht.

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meer weten over onze unieke collectie landkaarten, prenten, stads- en dorpsgezichten, stadsplattegronden en topografische boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom naar onze winkel in Middelburg.

Informatiepagina's

document.addEventListener('contextmenu', function(e) { e.preventDefault(); alert('Right-click is disabled on this site.'); });