Oude steden prenten

  • Gespecialiseerd in de aan- en verkoop van oude prenten, (land)kaarten en topografische boeken
  • Met een oude kaart haalt u echt iets unieks in huis, een ware eyecatcher
  • Wij hebben één van de grootste collecties kaarten en prenten van Nederland
  • Wij garanderen de authenticiteit van alles wat wij aanbieden

Oude steden prenten doen het niet alleen goed bij verzamelaars, maar ook als geschenk voor een bedrijf of als afstudeercadeau. Bij klassieke studies zoals rechten is het niet zelden een traditie geworden om degene die afstudeert een prent van de betreffende studiestad zoals Amsterdam, Rotterdam of Leiden, cadeau te doen. Bent u op zoek naar een prachtige oude prent? Neem dan zeker een kijkje bij onze oude steden prenten en oude prenten van Rotterdam in de online catalogus.

Oude prenten van Rotterdam

Havenstad Rotterdam. Een stad die vanaf de 16e eeuw veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Ontwikkelingen die prachtig weergegeven worden op de oude prenten van Rotterdam. Prenten vanaf de 16e tot de 19e eeuw. Alle oude steden prenten die wij aankopen en verkopen zijn authentiek en origineel. Ons lidmaatschap van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en van de International League of Antiquarian Booksellers bekrachtigt dit. Bovendien waarborgen wij deze garantie door op verzoek röntgenfoto’s te verstrekken bij kostbare objecten.

Oude steden prenten zoals de originele Kuyperkaartjes

Wij van Antiquariaat Dat Narrenschip hebben een uitgebreide collectie oude steden prenten en oude prenten Rotterdam. Waaronder ook de populaire, originele Kuyperkaartjes. Kuyperkaartjes zijn vernoemd naar de 19e-eeuwse kaartentekenaar Jacob Kuyper. Deze kaartjes zijn afkomstig uit de ‘Gemeente-Atlas van Nederland’ die tussen 1865 en 1869 uitgebracht werd. De atlas bevat circa 2000 kaartjes. Soms geheel gekleurd, maar oorspronkelijk werden ze in handgeschilderde grenskleuring uitgebracht.

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meer weten over onze unieke collectie landkaarten, prenten, stads- en dorpsgezichten, stadsplattegronden en topografische boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom naar onze winkel in Middelburg of Amsterdam.

Informatiepagina's