Historische cartografie

De mens wil altijd weten waar hij of zij zich bevindt. Wij hebben Google maps, maar in het verleden was men daarvoor afhankelijk van de landkaarten die de cartografen ontwierpen. De vraag naar hoe de wereld eruit ziet is van alle tijden. historische cartografie leert ons veel over het perspectief en het wereldbeeld van de mensheid uit de voorbije eeuwen.

Een prachtige selectie

Historische cartografie wordt helder in beeld gebracht wanneer u de uitgebreide selectie van de landkaarten en de plattegronden en aanzichten van Dat Narrenschip bekijkt. Op de kaarten, daterend uit de 16de eeuw tot de 19de eeuw, is prachtig te zien hoe de cartografie, maar ook het wereldbeeld van de mensheid zich in de loop van de eeuwen heeft ontwikkeld.

Contact

Dat Narrenschip is de specialist op het gebied van historische cartografie. Met onze grote collectie aan historische prenten kunt u alles hierover te weten komen. U bent altijd vrij om bij ons te informeren. Doe dit door contact met ons op te nemen op 06 2814 6967 of door een e-mail te sturen naar mail@datnarrenschip.nl.

Informatiepagina's

document.addEventListener('contextmenu', function(e) { e.preventDefault(); alert('Right-click is disabled on this site.'); });