Oude plattegrond – oude kaart van Amsterdam

  • De meeste plattegronden en kaarten zijn van Amsterdam gemaakt
  • Authentiek en origineel
  • Daterend van de 16e tot de 19e eeuw
  • Versierd met prachtige cartouches en decoratieve elementen

Bent u op zoek naar een oude plattegrond of een oude kaart van Amsterdam? Dan bent u bij Antiquariaat Dat Narrenschip aan het juiste adres. Het leuke aan de stad Amsterdam is dat van deze stad de meeste plattegronden en kaarten ooit gemaakt zijn. Dit komt omdat Amsterdam voortdurende uitbreidde. En talrijke uitgevers herbergde. Elk stukje dat bijgebouwd werd, moest weer in kaart gebracht worden. Om het voor iedereen inzichtelijk te maken. Wij hebben verschillende unieke plattegronden en kaarten van Amsterdam, daterend van de 16e tot de 19e eeuw.

Hoogtepunt van de historische cartografie

Het hoogtepunt van de historische cartografie bevindt zich in de 16e en 17e eeuw. Vooral de oude plattegrond/oude kaart van Amsterdam van de 17e eeuw is prachtig. In de 17e eeuw was Amsterdam namelijk dé handelshoofdstad van de wereld. Het zijn de mooiste kaarten die ooit gemaakt zijn. Deze kaarten en plattegronden waren namelijk niet alleen informatiedragers, maar bovenal echte kunstwerkjes. Afgewerkt met prachtige decoratieve elementen en details.

Wij garanderen de authenticiteit en originaliteit van alle items die wij aanbieden. Het zijn allemaal originele gravures, etsen, litho’s en boeken, vervaardigd in of omtrent het opgegeven jaar. Ons lidmaatschap van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en van de International League of Antiquarian Booksellers bekrachtigt dit. Bovendien waarborgen wij deze garantie door op verzoek röntgenfoto’s te verstrekken bij kostbare objecten.

Oude plattegrond of oude kaart van Amsterdam kopen?

Een oude plattegrond of oude kaart van Amsterdam is een uniek geschenk. Een geschenk voor verzamelaars, maar ook als afstudeercadeau doet een oude kaart het goed. Bent u overtuigd en wilt u een oude plattegrond of een oude kaart van Amsterdam kopen? Dan kunt u uw bestelling zowel telefonisch als per e-mail plaatsen. Maar natuurlijk bent u tijdens openingstijden ook van harte welkom in onze winkel in Middelburg of onze winkel in Amsterdam.

Informatiepagina's