Historische kaart Amsterdam - historische kaarten Rotterdam

  • Een kostbaar bezit
  • U haalt met een historische kaart echt iets unieks in huis
  • Een waardevast artikel
  • Een uitgebreide collectie van de meest bijzondere en zeldzame kaarten
  • Prachtige historische kaarten met decoratieve cartouches en versieringen

Een historische kaart van Amsterdam of de historische kaarten van Rotterdam zijn erg leuk en bijzonder om te verzamelen. Nu is een historische kaart van Amsterdam een mooi verzamelstuk, maar vroeger had de kaart een belangrijke functie. Door middel van een kaart kon men de wereld of een stad ontsluiten. Hoe zag de stad Amsterdam er nu eigenlijk uit? Een kostbaar bezit omdat de mensen in de 16e en 17e eeuw meestal niet veel van de wereld zagen. Tegenwoordig hebben we het internet, vroeger had men deze kaarten.

Via deze historische kaarten krijgt men vandaag de dag een mooi beeld van de ontwikkeling van een stad in die periode.

Historische kaart Amsterdam: meeste plattegronden ooit gemaakt

Wist u dat van Amsterdam de meeste plattegronden ooit gemaakt zijn? Van Amsterdam zijn vandaag de dag dan ook veel historische kaarten verkrijgbaar. De stad Amsterdam was continu aan het groeien. Alle uitbreidingen moesten in kaart gebracht worden om de groei van de stad voor iedereen inzichtelijk te maken. In de 17e eeuw kostte een historische kaart van Amsterdam of van Nederland net zoveel als een schilderij van Rembrandt of één van zijn leerlingen.

Naast Amsterdam zijn er ook veel historische kaarten van Rotterdam gemaakt.

Prachtige historische kaarten

Door de eeuwen heen zijn er fantastisch goede tekenaars, etsers, graveurs, lithografen en uitgevers bezig geweest met het vervaardigen en uitgeven van prachtige historische kaarten van onder andere Rotterdam en Amsterdam. De oude kaarten zijn daarom meer dan de moeite waard om door liefhebbers aangeschaft te worden.

Benieuwd? Neem dan een kijkje in de uitgebreide catalogus van Dat Narrenschip of kom tijdens openingstijden naar één van onze verkooppunten.

Informatiepagina's

document.addEventListener('contextmenu', function(e) { e.preventDefault(); alert('Right-click is disabled on this site.'); });