Oude kaarten van Nederlandse steden – provinciekaarten Nederland

Ons kleine kikkerlandje was in de wereldgeschiedenis een vooraanstaand land. Als handelsnatie waren wij een ongekende macht in de 17e eeuw. De oude kaarten van Nederlandse steden en de oude provinciekaarten van Nederland uit deze eeuw zijn prachtig versierd. De mooiste kaarten uit de collectie van Dat Narrenschip. Deze oude kaarten geven een uniek beeld van ons land met zijn provincies weer. Eerst waren dat er 17 en later 7. Terwijl Nederland nu 12 provincies kent. Bijzonder toch?

Oude kaarten van Nederlandse steden - verschillende technieken

Door de eeuwen heen zijn de technieken bij het maken van de oude kaarten van Nederlandse steden en de oude provinciekaarten van Nederland erg veranderd. Samen met u maken wij graag een reis door deze verschillende technieken. Voor 1820 werd er een oude druktechniek, een bewerkelijke techniek toegepast, namelijk de kopergravure. Na 1820 werd dit de litho. Dit is een steendruk die grotere oplages mogelijk maakte. In de 19e eeuw kwamen bovendien de staalgravure en de houtgravure op. Stuk voor stuk technieken met prachtige eigenschappen, gebruikt voor het drukken van oude kaarten.

Prachtig onderhouden oude provinciekaarten van Nederland

De oude kaarten van de Nederlandse steden en de oude provinciekaarten van Nederland zijn allemaal zeer goed bewaard gebleven. Wij lijsten ze op een professionele manier in of bergen ze zuurvrij op. Wij staan dan ook te allen tijde garant voor de kwaliteit van onze items.

Benieuwd naar onze prachtige, unieke en uitgebreide collectie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom naar één van onze verkooppunten.

Informatiepagina's