Oude kaarten van Nederlandse steden – provinciekaarten Nederland

Ons kleine kikkerlandje was in de wereldgeschiedenis een vooraanstaand land. Als handelsnatie waren wij een ongekende macht in de 17e eeuw. De oude kaarten van Nederlandse steden en de oude provinciekaarten van Nederland uit deze eeuw zijn prachtig. Deze oude kaarten geven een uniek beeld van ons land met zijn provincies weer. De veranderingen en ontwikkelingen in deze 17 (en later 7) provincies worden duidelijk zichtbaar op de oude kaarten uit onze collectie.

Oude kaarten van Nederlandse steden - verschillende technieken

Door de eeuwen heen zijn de technieken bij het maken van de oude kaarten van Nederlandse steden en de oude provinciekaarten van Nederland erg veranderd. Samen met u maken wij graag een reis door deze verschillende technieken. Voor 1820 werd er een oude druktechniek, een bewerkelijke techniek toegepast, namelijk de kopergravure. Na 1820 werd dit de lithografie. Dit is een steendruk die grotere oplages mogelijk maakte. In de 19e eeuw kwamen bovendien de staalgravure en de houtgravure op. Stuk voor stuk technieken met karakteristieke eigenschappen, gebruikt voor het drukken van oude kaarten en prenten.

Prachtig bewaard gebleven oude provinciekaarten van Nederland

De oude kaarten van de Nederlandse steden en de oude provinciekaarten van Nederland zijn allemaal zeer goed bewaard gebleven. Wij laten ze op professionele wijze inlijsten of bergen ze (zuurvrij) op. Wij staan dan ook te allen tijde garant voor de kwaliteit van onze items.

Benieuwd naar onze prachtige, unieke en uitgebreide collectie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, bekijk onze collectie online of kom naar één van onze verkooppunten.

 

  • Gespecialiseerd in de aan- en verkoop van oude prenten, (land)kaarten en topografische boeken
  • Met een oude kaart haalt u echt iets unieks in huis, een ware eyecatcher
  • Wij hebben één van de grootste collecties kaarten en prenten van Nederland
  • Wij garanderen de authenticiteit van alles wat wij aanbieden
  • Lidmaatschap van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en van de International League of Antiquarian Booksellers
  •  

    Informatiepagina's

    document.addEventListener('contextmenu', function(e) { e.preventDefault(); alert('Right-click is disabled on this site.'); });