Oude plattegronden – oude kaarten van Amsterdam

  • De meeste plattegronden en kaarten zijn van Amsterdam gemaakt
  • Uitsluitend originele stukken, geen reproducties
  • Daterend van de 16e tot de 19e eeuw
  • Versierd met prachtige cartouches en decoratieve elementen

Bent u op zoek naar oude plattegronden of oude kaarten van Amsterdam? Dan bent u bij Antiquariaat Dat Narrenschip aan het juiste adres. Het leuke aan Amsterdam is dat van deze stad de meeste plattegronden en kaarten ooit gemaakt zijn. Dit komt o.a. doordat Amsterdam voortdurend uitbreidde, en talrijke uitgevers herbergde. Elk nieuw stukje dat bijgebouwd werd, moest in kaart gebracht worden. Wij hebben verschillende oude plattegronden en kaarten van Amsterdam, daterend van de 16e tot de 19e eeuw.

Hoogtepunt van de historische cartografie

Het hoogtepunt van de historische cartografie bevindt zich in de 16e en 17e eeuw. Vooral de oude plattegronden en oude kaarten van Amsterdam uit de 17e eeuw zijn prachtig. In de 17e eeuw was Amsterdam dé handelshoofdstad van de wereld. De kaarten en plattegronden uit die tijd zijn niet alleen informatiedragers, maar ook kunstwerken. Afgewerkt met prachtige decoratieve elementen en details.

Wij garanderen de authenticiteit en originaliteit van alle items die wij aanbieden. Het zijn allemaal originele gravures, etsen, litho’s en boeken, vervaardigd in of omtrent het opgegeven jaar. Ons lidmaatschap van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en de International League of Antiquarian Booksellers bekrachtigt dit. 

Oude plattegrond of oude kaart van Amsterdam kopen?

Een oude plattegrond of oude kaart van Amsterdam is een uniek geschenk. Een gewild object voor verzamelaars, maar ook als afstudeercadeau doet een oude kaart het goed. Bent u overtuigd en wilt u een oude plattegrond of een oude kaart van Amsterdam kopen? Dan kunt u uw bestelling zowel via onze webshop als telefonisch (06 2814 6967) of per e-mail (mail@datnarrenschip.nl) plaatsen. Maar natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel in Middelburg.

Informatiepagina's

document.addEventListener('contextmenu', function(e) { e.preventDefault(); alert('Right-click is disabled on this site.'); });