Prachtige oude prenten van Amsterdam

Onze hoofdstad Amsterdam heeft een rijke en uitgebreide historie. Door de eeuwen heen heeft onze hoofdstad verschillende gezichten gehad. En al deze gezichten zijn op een prachtige manier afgebeeld op oude prenten van Amsterdam. Van handelshoofdstad naar smeltkroes van culturen.

Amsterdam: de meeste kaarten ooit gemaakt

Amsterdam heeft zich door de eeuwen heen flink ontwikkeld en is dan ook erg gegroeid. Niet voor niets dat van de stad Amsterdam de meeste oude prenten, plattegronden en kaarten ooit gemaakt zijn. Elk bijgebouwd stukje moest weer opnieuw in kaart gebracht worden om het voor iedereen inzichtelijk te maken. Want oude kaarten, prenten en stadsgezichten waren een middel om de wereld te ontsluiten.

Authentiek

Alle oude prenten en andere items van Amsterdam die we bij Dat Narrenschip aankopen en verkopen zijn authentiek. Het zijn allemaal originele gravures, etsen, litho’s en boeken, vervaardigd in of omtrent het opgegeven jaar. Ons lidmaatschap van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en van de International League of Antiquarian Booksellers bekrachtigt de hiervoor genoemde garantie.

Benieuwd naar onze uitgebreide collectie oude prenten van Amsterdam? Bekijk dan onze online catalogus of kom tijdens openingstijden naar onze winkel in Middelburg. Wij heten u van harte welkom!

Informatiepagina's

document.addEventListener('contextmenu', function(e) { e.preventDefault(); alert('Right-click is disabled on this site.'); });