Prenten Leiden – prenten Amsterdam

  • Prachtige, unieke beelden van oudhollandse steden
  • Vooral de prenten uit de 17e eeuw bevatten veel artistieke vrijheden
  • Op een bijzondere manier met het perspectief gespeeld
  • Leuk voor verzamelaars, als cadeau voor een bedrijf of als afstudeercadeau

Wanneer u op zoek bent naar prachtige oude prenten van oudhollandse steden zoals Amsterdam en Leiden, vindt u deze bij Antiquariaat Dat Narrenschip. Als antiquariaat hebben wij ons gespecialiseerd in de aan- en verkoop van authentieke prenten, landkaarten, stadsplattegronden en topografische boeken. Wij garanderen de authenticiteit van alle items in ons assortiment. Het zijn allemaal originele gravures, etsen, litho’s en boeken, vervaardigd in of omtrent het opgegeven jaar. Ons lidmaatschap van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en van de International League of Antiquarian Booksellers bekrachtigt dit.

Prenten Leiden en Amsterdam: een origineel cadeau

Onze prenten van Leiden en prenten van Amsterdam zijn erg populair. Niet alleen onder de verzamelaars, maar ook als cadeau. De steden Amsterdam en Leiden hebben een rijke, bloeiende geschiedenis, die met behulp van prenten op een beeldende en treffende manier is weergegeven. Het perfecte cadeau voor een jubileum van een bedrijf, gevestigd in één van de steden of als afstudeercadeau. Het blijft bijzonder om op deze antieke prenten te zien hoe de stad waarin je woont er enkele eeuwen geleden uitzag.

Verschil tussen kaarten en prenten

De termen historische kaart en prent worden regelmatig door elkaar gebruikt. Maar er is wel degelijk een verschil. Waar de historische kaart als enige functie een plattegrond van de wereld, een land of een stad heeft, zijn historische prenten afbeeldingen van een stad- of dorpsgezicht. Kaarten hebben een wetenschappelijk, nauwkeurig karakter terwijl er bij een prent juist met het perspectief gespeeld werd. Er werd een tafereel afgebeeld.

En dat maakt onze prenten van Leiden en prenten van Amsterdam zo bijzonder. Benieuwd naar onze uitgebreide collectie? Neem dan een kijkje in onze online catalogus, kom tijdens openingstijden naar onze winkel in Middelburg of maak een afspraak om een specifiek artikel te bekijken in 's-Hertogenbosch. Wij heten u van harte welkom!

Informatiepagina's

document.addEventListener('contextmenu', function(e) { e.preventDefault(); alert('Right-click is disabled on this site.'); });